Türkçe  |  English  |  العربية
14 Aralık 2024 Cumartesi / 12 Cemaziye'l-Ahir 1446
Toplantı Teklifi

 TOPLANTI TEKLİF FORMU

 

TERTİPHEYETİ

 

Prof.Dr.

……İlahiyat Fakültesi

 

İLİMHEYETİ

Prof.Dr.

…İlahiyat Fakültesi

 

SEKRETERYA

Dr.

…İlahiyat Fakültesi

 

I. İlmî Toplantının Adı 

II. Toplantının Tarihi, Yeri, Saati ve Süresi

Toplantı, …tarihlerinde yapılacak ve iki gün devam edecektir.

III. İlmî Toplantıyı Tertipleyenler

… Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

IV İlmî Toplantının Kısa Tanıtımı

Belirtilen tarihlerde, konularında eser telif eden araştırmacı ve akademisyenlerin katılımıyla, bu faaliyet Milletlerarası/Millî Tartışmalı İlmî Toplantı seviyesinde gerçekleştirilecek, konu bütün yönleriyle tartışılmasına imkan sağlayacaktır.

Bu ilmî toplantıda ele alınacak tebliğ başlıkları, tebliğciler ve müzakerecilere ait bilgiler şöyledir:

 

TEBLİĞ KONUSU

TEBLİĞCİ

Ünvanlı - Görev Yeri

Telefonu - e-maili

MÜZAKERECİ

Ünvanlı - Görev Yeri

Telefonu - e-maili

1.

 

 

2.

 

 

3.

 

 

4.

 

 

5.

 

 

6.

 

 

7.

 

 

8.

 

 

9.

 

 


V. İlmî Toplantının Gayesi

Toplantının kısa vadedeki amacı, ?????? konu ile ilgili ilmî ve akademik seviyede çalışma yapan araştırmacıları bir araya getirmek, bilgi alışverişinde bulunmak;.    uzun vadede ise, bu alanda çalışan başarılı ilmî araştırmalara rehberlik etmek, bu Milletlerarası/Millî Tartışmalı İlmî Toplantı, bu alanda çalışma yapan ilim adamlarını toplantı vesilesiyle bir araya getirmek ve böylece müşterek akademik faaliyetlerin artmasına imkân tanımaktır.

b. Hedeflenen Kitleler

Üniversitelerde ,fakültelerde, enstitülerde ve araştırma merkezlerinde çalışan öğretim üyeleri ve araştırmacılar başta olmak üzere bütün akademi camiası, bilim insanları, üniversite öğrencileri, konuyla ilgilenen herkes toplantının hedef kitlesidir.

c) Hedef Kitlelere Ulaşma

Hazırlanacak tanıtım afişleri başta İlahiyat Fakülteleri olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlara gönderilecektir. Ayrıca e-posta ve SMS yoluyla yaklaşık 2.000 kişiye toplantı programı ve davetiye ulaştırılacak, böylece toplantının geniş kitlelere ulaşılaraktoplantı programı duyurulacaktır.

 

 

Araştırma Konusunu Teklif Eden:

Adı Soyadı *:

Üniversite ve Fakülte:

Telefon, E-Posta Adresi:

 Not: Bu formu doldurarak İSAV’a Tartışmalı İlmî Toplantı konuları teklif edebilirsiniz.

 

 

 


 

▪ Günün Ayeti
Ve çok çok analım seni. Tâ-Hâ Suresi, 34
▪ Günün Hadis-i Şerifi
Resulullah (sav)'a üstü başı yok, ayakları çıplak, sadece kaplan postu gibi çizgili bedevi peştamalı -veya abalarına- sarınmış, kılıçları boyunlarında asılı oldukları halde hepsi de Mudarlı olan bir grup geldi. Onların bu fakir ve sefil halini görmekten Resulullah (sav)'ın yüzü değişti. Odasına girdi, tekrar geri geldi. Hz. Bilal'e ezan okumasını söyledi. O da ezan okudu, sonra ikamet getirdi. Namaz kılındı. Aleyhissalatu vesselam namazdan sonra cemaate hitabetti ve: "Ey insanlar! Sizi tek bir nefisten yaratıp, ondan zevcesini halk eden ve ikisinden de pek çok erkek ve kadın var eden Rabbinizden korkun. Kendisi adına birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah'ın ve akrabanın haklarına riayetsizlikten de sakının. Allah şüphesiz görüp gözetmektedir." (Nisa 1) ayetini okudu. Bundan sonra Haşir süresindeki şu ayeti okudu: "Ey insanlar, Allah'tan korkun. Herkes yarına ne hazırladığına baksın. Allah'tan korkun, çünkü Allah işlediklerinizden haberdardır" (Haşr 18). Resulullah sözüne devamla: "Kişi dinarından, dirheminden, giyeceğinden, bir sa' buğdayından, bir sa' hurmasından tasaddukta bulunsun. Hiçbir şeyi olmayan, yarım hurma da olsa mutlaka bir bağışta bulunmaya gayret etsin" buyurdu. Derken Ensar'dan bir zat, nerdeyse taşıyamayacağı kadar ağır bir bohça ile geldi. Sonra halk sökün ediverdi (herkes bir şey getirmeye başladı). Öyle ki, az sonra biri yiyecek, diğeri giyecek maddesinden müteşekkil iki yığının meydana geldiğini gördüm. Resulullah (sav) memnun kalmıştı, yüzünün yaldızlanmış gibi parladığını gördüm. Şöyle buyurdular: "İslam'da kim bir hayırlı yol açarsa, ona bu hayrın ecri ile, kendisinden sonra o hayrı işleyenlerin ecrinin bir misli verilir. Bu, onların ecrinden hiçbir şey eksiltmez de. Kimde İslam'da kötü bir yol açarsa, ona bunun günahı ile, kendinden sonra onu işleyenlerin günahı da verilir. Bu da onların günahından hiçbir eksilmeye sebep olmaz." Müslim, Zekat 69, (1017); Nesai, Zekat 64, (5, 75-76)
_12351820102021_
_12351820102021_
▪ Duyurular
▪ Bazı İSAV Yayınları
▪ Namaz vakitleri