Münasebetler5 toplantısı
Türkçe  |  English  |  العربية
11 Eylül 2026 Cuma / 29 Rebiü'l-Evvel 1448
Milletlerarası tartışmalı ilmi toplantılar dizisi

18- DİNLERDE NİKAH

_14274011102013_


Dokuz Eylül Ü. İlâhiyat Fakültesi ve İslâmî İlimler Araştırma Vakfı (İSAV), tarafından ortaklaşa düzenlenen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu Temsilciliği’nin desteğiyle “Dinlerde Nikâh” konulu milletlerarası tartışmalı ilmî toplantı Dokuz Eylül Ü. İlâhiyat Fakültesi Kültür Merkezi Salonu’nda 06 – 08 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılmıştır.

Bu toplantıda, tarihte nikâh, nikâh ve toplum, kültürlerde nikâh, dinlerde nikâh, birey ve nikâh, aile ve nikâh, nikâh ve modernleşme ana başlıkları altında konu ele alınmıştır.

Yurtiçi ve yurtdışından toplantıya katılan ilim adamları tarafından tebliğler sunulmuş ve müzakereciler tarafından değerlendirilmiş, kapanış ve değerlendirmelerle seviyeli bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

▪ Günün Ayeti
Meleklere: Âdem´e secde edin! demiştik. İblis´in dışında hepsi secde ettiler. İblis: «Ben, dedi, çamurdan yarattığın bir kimseye secde mi ederim!» İsrâ Suresi, 61
▪ Günün Hadis-i Şerifi
Ebu Davud'da Muaz İbnu Enes'den aynı ma'nada bir rivayet vardır. Ayrıca şu ziyade yer alır: "Sonra bir diğeri geldi ve dedi ki: "Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu ve mağfiretuhu." Resulullah (sav) mukabelede bulundu ve: "Kırk (sevap)" deyip ilave etti: "Böylece (ziyade edilen her kelime için) sevap artar!" Ebu Davud, Edeb 143, (5196)
_12351820102021_
_12351820102021_
▪ Duyurular
▪ Bazı İSAV Yayınları
▪ Namaz vakitleri