Münasebetler5 toplantısı
Türkçe  |  English  |  العربية
15 Ağustos 2026 Cumartesi / 2 Rebiü'l-Evvel 1448
Tartışmalı ilmî toplantılar dizisi

91- Hz. Peygamber’in Muasırlarıyla Münasebetleri-I

İslâmî İlimlerAraştırma Vakfı(İSAV)ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesiişbirliği ile 21-22 Nisan 2018 tarihleri arasında, Marmara Ü. İlahiyatFakültesi Raşit Küçük Konferans Salonu’nda “Asr-ı Saâdetten GünümüzeYansımalarıyla Hz. Peygamber’in Muasırlarıyla Münasebetleri” konulutartışmalı ilmî bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Bu toplantıda, “Hz.Peygamber ve Çocuklar”, “Hz. Peygamber ve Gençler”; “Hz.Peygamber ve Yaşlılar”; “Hz. Peygamber, Muhacirîn ve Ensâr”; “Hz.Peygamber ve Fakirler”; “Hz. Peygamber ve Zenginler”; “Hz.Peygamber ve Ashâb-ı Suffe”; “Hz. Peygamber ve Yetimler, ŞehidAileleri”; “Hz. Peygamber ve Hastalar”; “Hz. Peygamber ve Engelliler”;“Hz. Peygamber ve Köleler”; “Hz. Peygamber ve Esirler”; “Hz.Peygamber ve Suçlular”; “Hz. Peygamber ve Komşular”; “Hz.Peygamber ve Borçlular” başlıklarını taşıyan tebliğler sunularakmüzakere edilmiş ve toplantı metinleri bu eserde bir araya getirilerekneşredilmiştir.

▪ Günün Ayeti
İşte bunlar, Rabbinin sana vahyettiği hikmetlerdir. Allah ile birlikte başka ilâh edinme; sonra kınanmış ve (Allah´ın rahmetinden) uzaklaştırılmış olarak cehenneme atılırsın. İsrâ Suresi, 39
▪ Günün Hadis-i Şerifi
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Şu hususlar da Allah'ı büyüklelemenin birer şubesidir: Bir müslüman yaşlıya ikramda bulunmak. İçindekiyle amel hususunda ölçüyü aşmayan ve ondan uzaklaşmayan Kur'an hamiline (hafızına) ikramda bulunmak. Adil olan iktidar sahibine ikram." Ebu Davud, Edeb 23, (4843)
_12351820102021_
_12351820102021_
▪ Duyurular
▪ Bazı İSAV Yayınları
▪ Namaz vakitleri